Innerlijke Reis methode

Workshop met Maarten van Steenis en Yvonne Weeseman
Tijdens deze training leer je de Innerlijke Reis methode bij volwassenen toe te passen.
De training richt zich op het zelf ervaren van de Innerlijke Reis, waarbij lichaamssensaties en emoties dienen als ingang tot een diepgaand proces van verwerking. Wij werken met unieke Innerlijke Reis scripten die makkelijk te volgen zijn, aansluiten op ieders innerlijke belevingswereld en diep op het onderbewuste inwerken.

De werkzame principes van dit proces zijn: aanwezig zijn voor onverwerkte ervaringen en emoties, verbaal uiten van dat wat nog dwars zit, de situatie kunnen accepteren en vergeven, en diepgaand verbinding maken met je innerlijke kern, je essentie- je zelfhelend vermogen.
Tijdens deze training werken we ook met, wat Eugene Gendlin de “felt sense” noemt. Binnen de Somatic Experience methodiek wordt de “felt sense” (de lichaamsgewaarwording) als ingang gebruikt om trauma te behandelen. De “felt sense” focust op het oudste gedeelte van het zenuwstelsel wat betrokken is bij overlevingsreflexen. Dit wordt het reptielenbrein genoemd.
De bekendste werking hierbij is het “vecht-vlucht-bevries” systeem wat automatisch geactiveerd wordt als een situatie als (mogelijk) levensbedreigend wordt ervaren.

Verstoringen van dit systeem kunnen leiden tot trauma gerelateerde verschijnselen, en bij ernstige verstoring kan uiteindelijk een post traumatische stress stoornis ontstaan.
Positieve versterking van dit deel van het zenuwstelsel geeft een grotere veerkracht aan lichaam en psyche en een vermindering van interne spanningen.

Door het werken met de “felt sense” te combineren met de Innerlijke Reis methode, wordt het effect verdiept en verder ingebed op het niveau van het zenuwstelsel. Deze combinatie geeft een diepere werking, een grotere veerkracht en sterker herstel van het verstoorde evenwicht.

De Innerlijke Reis training is geschikt voor iedereen die de blik naar binnen wil richten, zelf (nog) meer innerlijke vrijheid en levensgeluk wil uitnodigen.

Deze training is ook zeer geschikt als bijscholing voor therapeuten en coaches.
Je ervaart zelf hoe de processen werken, doordat je oefeningen met andere deelnemers doet. De training is zo ontworpen dat je optimaal voorbereid wordt op het zelf ervaren en begeleiden van de processen. Hierbij is, naast de vakkennis van Maarten en Yvonne, ondersteuning van ervaren trainers aanwezig.

 

 

Praktische informatie

De deelnemersbijdrage is € 245,- De lunch is niet bij deze prijs inbegrepen en kun je zelf naar eigen budget regelen.
De workshop begint om 10.00 uur en eindigt om ongeveer 18.00 uur.

De groepsgrootte is maximaal 15 deelnemers.

Aanmelding:
Voor aanmelding vul op de contactpagina jouw gegevens en de naam en datum van de training in.

AGENDA

 • 11 juni 2022 - 11 juni 2022
  10:00 - 18:00u
  Blok 5 Opleiding Zielscoach

 • 17 september 2022 - 17 september 2022
  10:00 - 18:00u
  Blok 6 Opleiding Zielscoach

 • 19 november 2022 - 19 november 2022
  10:00 - 18:00u
  Blok 7 Opleiding Zielscoach

 

 

Reacties van cliënten

“Yvonne is een combinatie van een wijze leraar en een compassievolle therapeut. Zij leidt haar studenten moeiteloos door complexe theorie en praktijk, en altijd met lichtheid en humor.”

Maartje Fleur uit Alblasserdam

Ik zou deze cursus zeker aanraden, al is het alleen al de leuke medecursisten en de humor van Maarten en Yvonne. Ik heb vaardigheden geleerd die ik hopelijk nog lang zal gebruiken en hoop dat ik deze methode vaker zal inzetten als er iets dwars zit, zowel voor mijzelf als voor mijn kinderen.

Liesbeth van Os uit Groningen

Ik voel dat de innerlijke reizen die ik nu met medecursisten heb gedaan, ook na de training, zoveel effect op mij hebben. Ik hoor van familie en vrienden dat ik er jonger uit zie. Dat is ook het effect op mij, een soort verjongingskuur om alle ervaringen die mij ouder en zwaarder hebben gemaakt weer los te kunnen laten.

Saskia T.

Ik kwam door een tip van een collega bij de Academie voor Zielscoaching terecht. Als therapeut voelde ik dat ik al heel veel tools had, maar ik miste nog iets. Ik heb verschillende trainingen gevolgd bij Maarten en Yvonne en vele mooie innerlijke reizen gemaakt. Door deze reizen heb ik ontdekt wat ik miste. Ik miste mijn eigen echte kern. Een onuitsprekelijke ervaring van liefde in mijzelf. Een diep weten wie ik werkelijk ben. Die gewaarwording ontstond tijdens het maken van mijn innerlijke reizen. En elke reis heeft dat gevoel, dat weten, verder versterkt. Als ik een vergelijking kan maken tussen voor en na de trainingen dan is dat het grootste verschil. Vanuit dit besef van mijn essentie heb ik ervaringen uit het verleden mogen loslaten. Ik ervaar mijn leven nu als een nieuw begin, ik voel mij vrij om met humor en compassie de wereld te verkennen.

Jantine Bouma, psychotherapeut

LinkedIn
Share