Drs. Yvonne Weeseman

 Psycholoog, Gezinspedagoog, Geestelijk Verzorger, Vaktherapeut drama

Voor mij is integriteit belangrijk. Ik ben een empathisch, sensitief en spiritueel mens en ik wist al, toen ik nog een klein kind was, dat ik in dit leven graag anderen wilde helpen. 
Na de middelbare school ging ik meteen richting werken in de hulpverlening. Ik begon op mijn 17e aan de HBO opleiding vaktherapie drama, daarna volgden vele andere opleidingen om innerlijk verder te groeien, en mijn werkwijze verder te verfijnen. 
Nu, 20 jaar verder, heb ik in de praktijk en op onze trainingen, bij elkaar genomen enkele duizenden mensen direct mogen begeleiden in hun groeiproces. Inmiddels werk ik in de functie van Psycholoog (klinisch), Zingevingstherapeut. Gezinspedagoog en Vaktherapeut -drama, vrij en creatief in mijn eigen praktijk. 
Ik krijg regelmatig de vraag welke weg ik ben gegaan, hieronder zie je een overzicht van de opleidingen die ik heb afgerond. Ik ben wel een creatieve duizendpoot en geniet ontzettend van nieuwe dingen leren.

AFGERONDE OPLEIDINGEN

Universitair:
Master Klinische Psychologie (Msc), Open Universiteit Heerlen.

Master Theologie en Religiewetenschappen (MA), specialisatie Geestelijke verzorging, Radboud Universiteit Nijmegen.

Master Child and Family studies (Msc) , Universiteit Leiden.

HBO
Creatieve therapie (BA) (specialisatie drama en spel therapie), Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Lerarenopleiding Basisonderwijs (BA), Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Bijscholingen:
Somatic Experiencing Practitioner (SEP), 3 jarige post HBO training in lichaamsgerichte traumatherapie, Somatic Experiencing Nederland/ Peter Levine.

Eye Movement Desensitisation and Reprocessing facilitator, ACT-EMDR Centrum Nederland, Rotterdam

Brennan Healing Science Practitioner. Opgeleid aan de Barbara Brennan School of Healing.
4 jarige beroepsopleiding in Bad Ischl, Oostenrijk.

Hypno- en Regressie-therapeut, opgeleid aan de Hypno and Regression Academy, Christchurch, Engeland.

Journeytherapeut, en maakte deel uit van de eerste Nederlandse lichting journeytherapeuten, geaccrediteerd door Brandon Bays in 2002.

Familie/Systeem opsteller, opgeleid aan het Bert Hellinger Instituut Nederland.

Yogadocent, opgeleid aan de Saswitha School voor Wijsbegeerte. 4 jarige beroepsopleiding, Bilthoven.
Kinderyoga Docent, opgeleid volgens het programma van Helen Purperhart/Kinderyoga Centrum
Zwangerschapsyoga Docent, Osmose Yogaopleidingen, Den Haag

Holistisch massagetherapeut, In Engeland opgeleid en gecertificeerd in Aromatherapie, Reflexzonetherapie, Indiase Massage, Zweedse Massage en Anatomie en Fysiologie. Lid van de FHT, federation of Holistic Therapists UK.
Babymassage docent, In Engeland opgeleid door de IAIM, International Association for Infant massage.
Massage in Scholen Docent, In Engeland opgeleid door MISP, Massage in Schools Association Programme.

Energietherapie Healer/reader, opgeleid op het CICO, 3 jarige opleiding voor intuïtieve ontwikkeling in Utrecht.The Work facilitator, 
School for the work of Byron Katie, Verenigde Staten.

Werkervaring
Ik heb, gedreven door mijn passie om anderen te ondersteunen, vanaf 2002 verschillende workshops en trainingen ontwikkeld waarin onze eigen methodiek centraal staat. Daarbij heb ik vanaf 2002 ook mijn eigen praktijk geleid.
Momenteel leid ik, samen met Maarten, trainingen voor kinderen, jongeren en volwassenen in Nederland, Engeland, Ierland en België. En in het verleden hebben we deze ook in Duitsland, Italië, Israël en de Verenigde Staten geleid.
Ik heb een lesmethodiek voor het basisonderwijs ontwikkeld en deze op verschillende scholen met veel plezier gegeven.
Op de kinderafdelingen van het Radboud Umc heb ik als Geestelijk Verzorger gewerkt. Op dit moment werk ik als onderzoeker bij het Amc in een project wat kunst, autobiografie en spirituele zorg verbindt. 

Als Psycholoog, Gezinspedagoog, Zingevingstherapeut en Creatief therapeut werk ik nu op het mooie eiland Texel.
Als haar persoonlijk assistent heb in Engeland samengewerkt met Brandon Bays en met haar een aantal jaren internationaal seminars begeleid. De trainingen die Brandon Bays aanbiedt, waaronder het journey practitioners programma, heb ik sinds 2002 steeds intensief begeleid. Ik was verantwoordelijk voor de accreditatie van nieuwe practitioners en de kwaliteitswaarborging van hun werk.
Daarnaast was van 2010 tot 2015 door Brandon Bays aangesteld als de seminarleider voor alle Nederlandstalige trainingen.

Drs. Ir. Maarten van Steenis

GZ-Psycholoog

Vanaf dat ik mij kan herinneren heb ik een groot hart voor mensen en voor natuur. Hierdoor was ik op jonge leeftijd al sterk begaan met beiden. Ik begon na mijn studie biologie met het leiden van expedities naar Siberië. De stilte en de intense natuur deed iets diepers in mij ontwaken. Ik voelde dat ik mij verder wilde verdiepen in het innerlijk van de mens en studeerde vervolgens ook klinische psychologie.

Naast mijn psychologenpraktijk heb ik jarenlang seminars begeleid in verschillende landen en daarbij hebben enkele duizenden volwassenen, kinderen en tieners mijn pad gekruist.

Vanuit mijn ervaring begeleid ik je om vanuit je eigen kwaliteiten en kracht je leven op een fijnere manier vorm te geven. Hierbij help ik je om angsten onder ogen te zien, het verleden te verwerken, het heden te accepteren. 
Dat doe ik door je te leren aanwezig te zijn voor de pijnlijke emoties die ook bij het menselijk bestaan horen, je veerkracht en weerbaarheid te vergroten en je aandacht meer te richten op alle positieve aspecten van het leven.

AFGERONDE OPLEIDINGEN

Universitair
MSc. Psychologie (specialisatie klinisch), Universiteit van Leiden.
(BIG Registratienummer GZ- Psycholoog: 49927421125)
MSc. Biologie, Landbouw Universiteit Wageningen.

HBO
B.A. Leraar Basisonderwijs, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Bijscholingen:
Somatic Experiencing Practitioner (SEP), Trauma Institute (3 jarige post-hbo opleiding).
Familie en Systeem Opsteller, Bert Hellinger Instituut Nederland.
Basis opleiding Core-Energetica, NICE.
Journey Practitioner, The Journey Seminars Ltd.
Working Coach, School for the Work of Byron Katie.
Energie therapie healer & reader, CICO (3 jarige opleiding).
Kindercoach, CIVAS
Medische Basiskennis, CIVAS.
Visionary Leadership Programme, & Conscious Coaching Programme, Conscious Company.

Werkervaring:
Vanuit mijn betrokkenheid bij anderen heb ik vanaf 2002 samen met mijn vrouw Yvonne Weeseman verschillende trainingen en een lesmethode voor het basisonderwijs ontwikkeld waarin onze eigen benaderingswijze en methodiek centraal staan. Deze trainingen voor volwassen, jongeren en kinderen geven we met veel plezier in binnen en buitenland. Verder begeleid ik sinds 2002 mensen ook individueel binnen mijn (psychologie) praktijk.
Daarnaast werkte ik vanaf 2003 een aantal jaren fulltime voor de organisatie van Brandon Bays. De retraites en trainingen, waaronder de opleiding tot therapeut, heb ik van 2002 tot 2015 begeleid als stafmedewerker. Ik beoordeelde jaarlijks d.m.v. casusmateriaal de kwaliteit van de Nederlandse geaccrediteerde therapeuten, en de accreditatie van nieuwe therapeuten.

LinkedIn
Share